Защото нищо няма да се промени ако не променим нищо.
ЗАЩО YOGH® ?

YOGH® е българска марка за твърда натурална козметика без вода и пластмасови опаковки. Нашата мисия е да създаваме най-ефикасните продукти за грижа за кожата и косата с най-слабо въздействие върху околната среда на достъпна, но честна цена. Целим да улесним хората да променят навиците си и да ги убедим, че ефикасно, натурално и екологично (и икономично) могат - и трябва - да вървят ръка-за-ръка. Така, промяната на навиците води до промяна на света.

Продуктите YOGH® са произведени по авторски формули, ръчно, в ателието ни в България на малки партиди за максимална свежест. Нашият специфичен екстра-студен метод на изработка съхранява напълно ценните свойства на съставките в крайния продукт.

YOGH® произлиза от английската дума yoghurt т.е. кисело мляко - ключова съставка в гамата ни.

ВСИЧКО, ОТ КОЕТО КОЖАТА И КОСАТА ВИ СЕ НУЖДАЯТ ...

Нашата твърда козметика е за тези, които търсят безкомпромисна ефикасност и натуралност без вреда за околната среда. Ние сме пионери в новия, твърд формат козметика. Непрестанно иновираме, за да предложим първи на пазара формули с доказани съставки, които дават реални резултати.

... БЕЗ ОТПАДЪЦИТЕ В ПРИРОДАТА

Иронично е, че козметичната индустрия, създадена да почиства и да се грижи за кожата и косата ни, е един от главните замърсители на околната среда. Твърдата козметика на YOGH® предоставя уникална възможност да направим своя скромен принос към решаването на екологичните предизвикателства на времето ни - ние като производител, и вие като потребител.

ЗАМЪРСЯВАНЕТО С ПЛАСТМАСА

Всяка година в света се изхвърлят 80 милиарда пластмасови шишета от шампоан, балсам и душ-гел. Те пътуват към фабриките за рециклиране, откъдето обикновено се изпращат в развиващите се страни, изоставят се на произвола или се заравят в депа за отпадъци. Само 9% от пластмасата в света се рециклира, а милиони тона годишно попадат в океаните поради неправилно третиране. Проблемът, е че пластмасата не се разгражда с времето, а се разпада на микро-частици, проникнали вече в най-дълбоките части на океаните.

YOGH® е 100% без пластмаса.

ДЕФИЦИТЪТ НА ВОДА

Конвенционалните кремове и лосиони съдържат до 80% вода, а душ-геловете и шампоаните дори повече. Очаква се недостигът на вода да засегне две трети от глобалното население до 2025г. Затова сведохме до минимум използването на вода в нашите производствени процеси и формулации. YOGH® продуктите са формулирани за бързо изплакване, за да се намали консумацията на вода, и са 5 пъти по-дълготрайни от течните еквиваленти.

YOGH® не съдържа добавена вода.

НАШЕТО КРЕДО

В YOGH® практикуваме три принципа: минимализъм, дълготрайност и натуралност.

1. МИНИМАЛИЗЪМ - За нас, това означава, че продуктите ни трябва да постигат повече с по-малко, залагайки на ефикасността на всяка съставка. По-малко съставки, в по-висока концентрация помагат на кожата и косата да се самовъзстановяват, и намаляват риска от раздразнения.

Всеки YOGH® продукт съдържа макс. 10 съставки.

Минимализмът е стил на живот. Като премахваме нещата, от които не се нуждаем в живота,   ценим повече тези, които съзнателно сме избрали да запазим. Прилагаме този дух и към нашите формули, производствени процеси и естетика.

2. ДЪЛГОТРАЙНОСТ - Със създаването на дълготрайни продукти, ние гарантираме отлично съотношение между качество-цена. С по-дълготрайни продукти, разчупваме и консуматорския манталитет, довел до опустошителни последици за околната среда, т.е. като купуваме по-малко, замърсяваме по-малко. Така, избираме живот с ниско въздействие върху околната среда и високо лично удовлетворение.

Всеки YOGH® продукт е формулиран да е 5 пъти по-дълготраен от течните еквиваленти.

  3. НАТУРАЛНОСТ - Вярваме, че истински натуралната козметика е по-полезна за кожата ни от синтетичната. Помним, че кожата ни попива козметичните продукти, затова ги подбираме със същата осторожност като храната. Авторските ни формули съчетават природни съставки с доказана ефикасност: растителни и етерични масла, повърхностно активни вещества от натурален произход, ботанически екстракти и супер-храни.

YOGH®  е без сгъстители, петролни деривати, консерванти, фталати, силикони, ГМО, изкуствени парфюми и оцветители.