Гордеем се с асортимента ни: 100% натурален и ефикасен, без вода и пластмаса
ЗАЩО YOGH?

ЗА НАС

YOGH е българска марка за натурална лична грижа, която интерпретира радикално понятието "натурален" и „екологичен“ в най-чистия му смисъл и дръзва да разчупи скуката на пазара. Мисията ни е да революционизираме потребителските навици с натурална, минималистична козметика, която елиминира необходимостта от множество продукти, разредени с вода и опаковани в пластмаса.
Избираме по-естествения, семпъл начин на живот със слаб отпечатък върху изтощената ни природа и високо лично удовлетворение. Връзката между физическото и умственото здраве, емоционалното развновесие и личната хигиена е нашата ценност. 
    • БЕЗ ВОДА. БЕЗ ПЛАСТМАСА.
    • БЕЗ АУТСОРСИНГ, лаборатории, готови формули и аматьорски експерименти. 
    • БЕЗ GREENWASHING, подвеждащи етикети за „натурално“ и маркетингови тактики. 
    • БЕЗ СГЪСТИТЕЛИ, ПЕТРОЛНИ ДЕРИВАТИ, консерванти, петролни деривати, фталати, сулфати, силикони, ГМО, изкуствени парфюми и оцветители.
    • ЕКСТРА-СТУДЕН, ЩАДЯЩ МЕТОД на направа, за да съхраним ценните свойства на съставките.
    • РЪЧНА ИЗРАБОТКА в ателието ни на малки партиди за максимална свежест и ефикасност.

МИНИМАЛИЗМЪТ е нашето кредо. Свеждаме продуктите за лична грижа и съставките им до най-същностнoтo. Не вярваме в ефикасността от дълги, сложни, прахоснически режими, които пълнят баните ви с шишетии.
Високият брой съставки в един козметичен продукт ограничава естествената способност на кожата да се само-рехидратира и възстановява. Във взаимодействие със съставките в други козметични продукти, които ползвате, нараства рискът от алергии и уязвимостта към кожни раздразнения. За нас, това означава, че продуктите ни трябва да постигат повече с по-малко.

НАТУРАЛНИ СЪСТАВКИ: ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА ЗА КОЖАТА

Натуралното“ не означава „безопасно“. Вярваме обаче, че истинската натурална козметика превъзхожда синтетичните козметични коктейли и не виждаме причина да ги слагаме върху кожата си. Винаги помним, че кожата ни попива и изяжда избраните от нас козметични продукти. Затова ги подбираме със същата осторожност като хранaтa ни. Авторските ни рецепти съчетават първичните природни съставки с научно доказана ефикасност в топ-качество козметика, която наистина изпълнява обещанията си и не вреди на природата.

Минималистичните ни продукти са необходими, ефикасни, екологични и емоционално пленителни за употреба. Съдържат само чисти растителни масла, повърхностно активни вещества от натурален произход, ботанически съставки, етерични масла и кисело мляко. Киселото мляко е с доказани овлажняващи и ексфолиращи свойства. Добрите мазнини, минерали, витамини и алфа-хидрокси киселини, които съдържа са благодат за здравето на организма, кожата и косата.

БЕЗВОДНА КРАСОТА: ЕФИКАСНА И ИКОНОМИЧНА

„Безводна козметика“ се наричат тези продукти, които не съдържат вода.
Вероятно ще ви изненада фактът, че повечето козметични продукти съдържат 70-80% вода, а шампоаните и душ-геловете стигат до 85-95%? Тоест, вие плащате най-вече за водата в разредени продукти. 
Водата е преобладаваща съставка, защото е евтина и неутрална, и не буди опасения за кожни реакции. H2O обаче създава условия за развитието на микроорганизми, което налага използването на консерванти. Това притеснява най-взискателните привърженици на „чистата красота“ заради потенциално отрицателните им ефекти върху кожата. Освен това, ентусиастите на безводната лична грижа се аргументират, че водата в продуктите изсушава кожата, защото изпарявайки се, отнема ценните ѝ мастни резерви.
    • Без консерванти – продуктите ни са специално формулирани да се самосъхраняват. 
    • Високо-концентрирани - по-малко количество продукт постига същия и по-добър резултат от конвенционалните аналози. 
    • Ефикасни – подхранват и почистват кожата и косата без да ги премиват и изсушават.
    • Лесно се изплакват, не премиват кожата и косата, изискват по-малко вода. 
    • Биоразградими.
    • Не се нуждаят от пластмасова опаковка. 
    • Удобни са за път.
    • Икономични, продуктите ни траят до 5 пъти по-дълго от бутилираните аналози. 

БЕЗ ПЛАСТМАСА

Всяка година в света се изхвърлят 80 милиарда пластмасови шишета от шампоан, балсам и душ-гелове. Те пътуват към фабриките за рециклиране, откъдето обикновено се изпращат в развиващите се страни, изоставят се на  произвола или се заравят в депа за отпадъци. Сред най-големите замърсители са найлоновите торбички, пластмасовите шишета и капсулите за балсам за устни.
    • Само 9% от пластмасата в света се рециклира.
    • 8 милиона тона пластмаса попада в океаните всяка година от отпадъчни депа и неправилно третиране.
    • 9/10 риби са погълнали микро-пластмаса според глобалните проучвания.
    • До 2050г. се прогнозира, че в морето ще има повече пластмаса от риба.
С времето, пластмасата се разпада, но никога не се разгражда. След няколко стотин години, едно шише от душ-гел ще изглежда, че е изчезнало. В действителност, то ще се е разпаднало на микро-частици. А тези частици вече са плъзнали дори и в най-дълбоките части на океаните.
Помогнете ни да променим тази унищожителна тенденция, като ползваме само пластмасата, която ни е абсолютно необходима.