СЪСТАВКИ

ЕСТЕСТВЕН, ЧИСТ САПУН

"Естествен, чист сапун" означава, че е изработен без "лоши съставки". За нас това е основен принцип и стандарт. Ние сме българска марка за 100% натурална грижа за тялото, която интерпретира радикално понятията "чист" и "натурален" с неконвенционален подход и авторски формули от висококачествени растителни масла (без палмово), свежо кисело мляко и неразредени етерични масла.

СВЕЖО КИСЕЛО МЛЯКО

България е родината на истинското кисело мляко – супер-храната с жива закваска. Дори бактериите, които преобразуват млякото в кисело носят името на родината си: Lactobacillus bulgaricus.

Добрите мазнини, минерали, витамини и алфа-хидрокси киселини в киселото мляко са благодат за здравето на организма и за кожата. Киселото мляко е с доказани овлажняващи и ексфолиращи свойства.  

Добавяме свежо, пълномаслено кисело мляко, именно за да съхраним свойствата му. Формулирано така, че добрите му мазнини да не се сапунифицират, те остават свободни да подхранват кожата в комбинация с овлажняващото действие на естествения глицерин, резултат от сапунифицирането на маслата.

ВСЯКА СЪСТАВКА С ПОЛЗА ЗА КОЖАТА

YOGHSOAP® съдържа само 7 съставки – една е супер-храна, а всички останали са с хранително качество. Всяка носи полза на кожата: киселото мляко и маслата я почистват и хидратират; етеричните масла енергизират, освежават или релаксират, и допринасят за чувственото удоволствие под душа.

Зачеркнахме съставки, които не носят полза на кожата като сгъстители, втвърдители, консерванти, стабилизатори, синтетични парфюми, изкуствени оцветители, сулфати и др.

Изработени на ръка с нашия „екстра“-студен метод без загряване или разтапяне на маслата, което съхранява техните ползи за кожата. Добавяме киселото мляко свежо. Добрите му мазнини и обилното количество глицерин, генериран от естествения процес на „сапунификация“ на маслата, гарантират осезателните хидратиращи качества на нашите сапуни.

Естествено сушен минимум 4 седмици за оптимална мекота, YOGHSOAP® става все по-добър с времето.

КАКВО Е ГЛИЦЕРИН?

Глицеринът е естествена производна на ръчно-направения сапун и доказан овлажнител. Привлича влагата от околната среда и от епидермиса и я запазва в повърхностния слой на кожата. Подобрява естествената влажност и еластичност на кожата и косата. YOGHSOAP® овлажнява кожата благодарение на високото съдържание на естествен глицерин, който се образува при направата на сапуна със студен метод.

ЗАЩО БЕЗ ПАЛМОВО МАСЛО?

Изключихме палмовото масло от формулите ни по 2 причини:

  • Екологична: отглеждането на маслодайни палми допринася за масовата сеч на гори в Южна Америка и Югоизточна Азия, и застрашава традиционния начин на живот на местните хора, природа и животински видове.
  • Kачество: палмовото масло е най-евтината и широко разпространена съставка за производство на сапун. За по-качествен сапун, избрахме по-скъпи и по-качествени масла.