ЦЯЛАТА ИСТИНА ЗА КИСЕЛОТО МЛЯКО В НАТУРАЛНИТЕ САПУНИ YOGHSOAP® />

18/07/2019

Истината е различна за всеки от нас, но има нещо общо в търсенето на така желаната промяна. Не е нужно да бягате от живота, който водите, а просто да откриете вътрешната чистота в себе си и да осъзнаете кое е истински важното във вашия свят. Тогава може да претворите тази енергия в едно съвсем ново разбиране за живота.

Градската среда и стресовите фактори от различен характер, подлагат ежедневно нашата кожа на изпитания от всякакво естество, които не зависят толкова от възрастта, колкото от начина на живот, който водим. Ако искате да подхраните правилно своята кожа и да забавите процесите на преждевременно стареене, то може да го постигнете единствено със здравословно хранене, повече движение и натурална грижа за тялото.

Това е нашата философия, която ни помага да изградим по-пълноценна връзка с естествените неща и да намерим равновесието в природата.

Не се опитваме да сравняваме сапуните YOGHSOAP® с нищо друго, освен с цялостното усещане за пълноценно и емоционално преживяване в най-кристалната му форма на съществуване, която открихме – висококачествени растителни масла (без палмово), чисти, неразредени етерични масла и свежо пълномаслено кисело мляко. Това е силата на YOGHSOAP®: в естествената грижа и ползите от нея за кожата.

Вярваме в силата на всеки избор. В това, че хората имат право да знаят какво се крие зад понятието 100% радикално естествен сапун. В изначално чистото понятие, неопетнено от индустриалните извращения и ментета, намираме вълшебна природна алхимия, позната на човечеството от векове. Пжелахме да върнем това вълшебство на хората. След множество въпроси за киселото мляко, което използваме, решихме да разкажем повече за произхода му.

Как избрахме киселото мляко за натуралните сапуни YOGHSOAP®?

Търсихме местна българска марка, с която споделяме сходни ценности за живота, храната и човешките отношения, но не по-малко и за качеството. В семейната ферма „Милица Лазарова-90“ в гр. Славяново в Северна България открихме точно това. Разпознахме се в лицето на хората, които са я основали и опитахме продуктите, върху които поставят името си. Убедихме се, че млечните им продукти имат постоянно високо качество, а животните във фермата се отглеждат с хуманно отношение. Оттук тръгва киселото мляко във всеки сапун YOGHSOAP®.

Историята на семейната ферма „Милица Лазарова-90“ продължава почти 30 години. Време, през което собствениците развиват традициите, но запазват автентичната технология при производството на българско кисело мляко. Такова, каквото повечето от нас познават от своето безгрижно детство – истинско, с леко кисел вкус.

Какво търсихме и какво открихме във ферма „МИЛИЦА ЛАЗАРОВА-90“?

  • 100% краве мляко. Натурално. Свежо. Пълномаслено.
  • С естествена българска закваска от живи пробиотични щамове - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus, изолирани от природни източници в България, които не са генетично модифицирани.
  • Пълен контрол върху изходната суровина от сурово мляко и спазване на всички изисквания на Регламентите на ЕО.
  • Не съдържа изкуствени оцветители, консерванти и растителни мазнини.
  • Истинско и чисто мляко, сертифицирано по Български Държавен Стандарт (БДС) 2010-12.

БДС 2010-12, е национален стандарт, който гарантира спазването на високи изисквания при производството на кисело мляко. БДС контролира качеството на млякото, използването на жива българска закваска, всички етапи от класическата технология, опаковките на продуктите, както и поддържането на високо ниво на хигиена.

Контрол върху качеството на млякото

Във фермата  приемат единствено сурово мляко, което отговаря на абсолютно всички критерии за чистота на изходната суровина. Млякото се изследва с бързи тестове по физикохимични показатели и наличие на антибиотици. Ако технолозите установят отклонения от нормите на БДС, както и присъствие на остатъчни антибиотични вещества в суровото мляко, то не се допуска за преработка във фермата.

Качеството на млякото се контролира както с ежедневни ферментационни проби и микроскопски анализи, така и с извънредни тестове по преценка на специалистите във фермата. В допълнение, суровото мляко подлежи на изследване два пъти в месеца в акредитирана лаборатория към Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ).

Проучването ни във фермата показа, че млякото се пастьоризира по метода HTST (high temperature short-time), което означава висока температура за кратко време. Тази технология запазва максимално ценните съставки в суровото мляко, за разлика от ултрапастьоризацията (ultra-high temperature), която унищожава както вредните, така и полезните микроорганизми.

Готовото кисело мляко отново подлежи на ежедневен контрол във фермата по физикохимични показатели, както и на месечен микробиологичен анализ в акредитирана лаборатория към БАБХ.

Как се отглеждат животните?

Животните, от които добиват млякото във фермата се отглеждат предимно пасищно, през месеците от годината, които позволяват такъв тип изхранване. Тучните зелени ливади се намират в чист район на голямо разстояние от автомобилния трафик. При пасищното отглеждане, животните живеят в естествена среда и се хранят с повече зеленолистни, трева и слама, което гарантира по-високо съдържание на ценни хранителни вещества в млякото.

Когато създаваме авторските формули на сапуните YOGHSOAP®, използваме точно такова кисело мляко. И твърдим, че не трябва да бъде друго. Отговорно твърдим, че YOGHSOAP® e 100% радикално натурален сапун със свежо кисело мляко, защото това наистина е така: от базисните масла и етеричните масла до естествените цветове добити с растителни екстракти и извлеци.

Технологията в YOGHSOAP®

В YOGHSOAP® съчетаваме всички положителни страни на растителните и етеричните масла от природата с жизнената сила на ферментиралата суперхрана от ферма с традиции и висок стандарт. С тази комбинация постигаме така желаната хидратация на кожата и ароматерапевтично въздействие в осем различни композиции, които подпомагат здравето на кожата, радват сетивата и премахват напрежението от тялото.

Свежото и пълномаслено кисело мляко, което добавяме в сапуните, както и иновативната екстра студена технология, при която не загряваме маслата, ни позволяват да запазим всички ползи на съставките.

Уникалната технология, която прилагаме не позволява на мазнините в киселото мляко да се сапунифицират. Това на практика означава, че те остават свободни и подхранват кожата в съзвучие с овлажняващото действие на естествения глицерин, който се получава при сапунифицирането на етеричните масла.

В резултат на това, кожата изглежда по-здрава и чувствително хидратирана, подхранена и видимо гладка по-дълго време. С времето, възвръща естествено здравия си вид.

Чистотата на ценностите в YOGHSOAP®

Така създаваме сапуните YOGHSOAP®. Със силно присъствие в живота, който имаме и мъдър избор да останем, за да променяме средата пред възможността да избягаме. В YOGHSOAP® избрахме да вярваме в минимализъм, близост до природата, добро здраве, доброта и целеустремност.

Този стремеж към честни и открити отношения, ни кара постоянно да си задаваме нови и различни въпроси, които да ни отведат заедно до правилните отговори, защото YOGHSOAP®, не е просто радикално естествен сапун.

YOGHSOAP® е в непринуденото отношение, което имаме, когато общуваме със света по чистосърдечен начин.

YOGHSOAP® е във времето, което отделяме за самите себе си, за да изживеем всеки миг на пълна наслада и да запазим спомена от това усещане.

YOGHSOAP® претворява всяка капка кристална вода в различен звук, който ни пренася някъде отвъд познатото удоволствие, за да изпитаме нещо съвсем ново и да започнем да си задаваме различни въпроси. 

Как се грижим за себе си?

С какво подхранваме душата си?

Какъв отпечатък оставяме в света?

Колко често се питаме за важните неща в живота? Колко често си отговаряме?

YOGHSOAP® е в свободата, която търсим, когато искаме да постигнем нещо повече в грижата за себе си.

Това е YOGHSOAP®:  100% радикално естествен сапун, създаден с даровете от природата и с повече мисъл за хората. Тези, които вярват в положителната страна на възможностите. Същите, които знаят, че могат да променят нещо в себе си.

Промяната започва от отношението, което имаме към света и малките ежедневни ритуали, които ни помагат да живеем в хармония с природата. Чувството е още по-силно, когато осъзнаем, че правим нещо повече, което ни носи усещане за смисъл.

Връща ни истинското в живота.