АКСЕСОАРИ

НАСЛАДЕТЕ СЕ НА НЕВЕРОЯТНИТЕ ПОЛЗИ ОТ СУХИЯ ЧЕТКОВ МАСАЖ

Сухият четков масаж е ежедневен самомасаж на тялото със суха четка – едно бързо и просто упражнение, което отнема по-малко от 5 минути. Механичното действие на сухото четкане ексфолира, прояснява и поддържа кожата здрава, еластична и гладка. Четкането спомага за детоксикацията на организма чрез по-бързо изхвърляне на токсините, подобрява кръвообръщението и стимулира лимфния поток и дренаж. В процеса на сухото четкане се отварят порите и се пречиства кожата. Действа стимулиращо на нервната система, затова ще се почувствате ободрени и енергизирани след самомасажа.

Сухият четков масаж е класически здравен ритуал, който се практикува от хилядолетия от египтяни, древните гърци, японци и северно-американските индианци. Той е част от индийската аюрведическа традиция, наречена „Гаршана“.

За уникалните ни аксесоари за грижа за тялото, избрахме чертките за сух масаж на  ELYTRUM®: 100% натуралнни, екологични с етична ръчна изработка.

ИЗКЛЮЧИТЕЛНА КОЛЕКЦИЯ OT УНИКАЛНИ, РЪЧНО ИЗРАБОТНИ ЧЕТКИ ЗА ТЯЛО ОТ 100% НАТУРАЛНИ, РАСТИТЕЛНИ ВЛАКНА

Нашите четки за тяло са направени само от естествени влакна, които служат добре както на вас, така и на природата около вас. Всичко, до уплътнителя, използван върху дървените дръжки, е екологично и нетоксично. Уплътнителят на водна основа е същият като този за детските играчки, безвреден е за деца и животни. Четките са енергийно-неутрални и безопасни за вас и околната среда. Използването им редовно за четкане на тялото ще направи кожата ви по-здрава, по-чиста и по-привлекателна.


ИЗПОЛЗВАНЕ НА ВЪЗОБНОВЯЕМИ И УСТОЙЧИВИ РЕСУРСИ

Изработени от естествени растителни влакна и превърнати в тези уникални продукти, нашите четки за тяло не допринасят за изчерпване ресурсите или увреждане на природата. Естествените влакна се добиват устойчиво от насажденията, където източникът им се попълва през годините. Растенията, които произвеждат влакната, се отглеждат и събират отново и отново. Сизалът дава реколта за около 10 години, а ютата се отглежда ежегодно и целогодишно. Дървените дръжки на четките са направени от неизползван дървен материал, предназначен за отпадъчни депа.

РЪЧНА И ЕТИЧНА ИЗРАБОТКА

Всяка четка за тяло е уникална, защото е изработена на ръка. Хората, които ги създават, работят в справедлива, уважителна и без дискриминация среда. Заплатите, които тези четки им носят, им дават възможност да издържат децата си и да им осигурят образование, подобрявайки живота им.

БИОРАЗГРАДИМИ

В края на живота си можете просто да го компостирате, тъй като те се разпадат естествено. Повечето синтетични влакна, са трудни за изхвърляне и обикновено отиват на сметището. Когато се рециклират, те се нуждаят от сортиране, а при изгаряне генерират замърсители. Дори пластмасовите продукти, за които се твърди, че са биоразградими, се разпадат само на по-малки частици и попадат в нашите води.